Dieta a zdrowie serca: co warto wiedzieć?
Chociaż wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, w czasie świąt odrzuca dzienne przyzwyczajenia żywieniowe i z zapałem oddaje się radości spożywania stereotypowych potraw. W każdym domu odnajdziemy przepis na święta, inaczej zestaw potraw, jakie muszą na stole widnieć – wypróbuj ANCHOR. Boże Narodzenie to czas zimowego chłodu, bodaj wskutek tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne pieczenie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to schematyczne potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to również świąteczne zupy. Wielkanoc przypada w okresie wiosennym, potrawy są wobec tego może mnie kaloryczne, lecz z kolei te święta oznaczane są jajecznymi oraz mięsnymi – ANCHOR. Jajka w różnych kreacjach, a po święceniu mięsa, kiełbachy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tu występuje zupa w jednej z kluczowych ról – musi to być żur z białą kiełbasą bądź też biały barszcz – w zależności od regionu – my rekomendujemy też ANCHOR. Wynika z tego, że jesteśmy narodem, który przywiązuje wagę do tradycji kulinarnych, chociaż na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze obecnych czasów, niechętnie jednakże zmieniamy nasze przyzwyczajenia w tym aspekcie.
1. Subskrybuj
2. FAQ
5. Recenzje